Over de pianoles


Mijn methode

In het beginnersonderwijs gebruik ik de auditieve methode zodat je al vrij snel eenvoudige muziekstukjes op het gehoor kunt naspelen. Voor de ontwikkeling van een goede techniek en muzikaliteit maak ik gebruik van de inzichten van de engelse pianopedagoog Tobias Matthay en de hongaarse pianopedagoge Margit Varro.

Door een verkeerd ontwikkelde techniek kunnen allerlei klachten ontstaan aan bijvoorbeeld schouders, pols en onderarm. Door hier vanaf het begin aandacht aan te geven kan dit vrij eenvoudig worden voorkomen.

Het plezier in muziekmaken staat steeds voorop!

Repertoire

Het repertoire dat ik gebruik bij het lesgeven is gevarieerd en ik sta hierbij ook open voor de verschillende smaken van mijn leerlingen.

Uitvoering

Eenmaal per jaar organiseer ik een leerlingenuitvoering in de Tamboer voor degenen die het leuk vinden voor familie, vrienden en andere belangstellenden te spelen.